Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g flyndrefilet
50 g smør eller margarin
paprika
salt
nymalt pepper
4 dl rømme, 20%
1 dl finhakket kruspersille
Rekeris:
125 g rensede reker(250 g urensede)
2 ss smør eller margarin
karri
2 dl langkornet ris
4 dl kokende vann
salt
pepper
Halvsmelt smøret og pensle filetene, gni dem inn med en blanding av paprika, salt og pepper.
Legg filetene i et ildfast fat og hell rømmen over.
Sett fatet i ovnen ved 225 C i 30 minutter eller til fisken er gjennomkokt. Øs fisken et par ganger de første 5 minuttene.
Smelt smøret i en kjele og fres rikelig med karri i dette, tilsett rekene og sving dem til de blir en anelse brune, ta dem opp.
Hell risen i karrien, rør om og tilsett det kokende vannet. La det småkoke ca 20 minutter over svak varme.
Krydre risen, tilsett rekene og la dem bli gjennomvarme. Dryss persille over fisken og server rekerisen ved siden av.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers