Flere resulteter finnes under oppskriften
4 rødspetter, ferske eller dypfryste
1 dl rugmel eller strøkavring
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 løk
100 g sjampinjonger
5 ss smør eller margarin
1 boks hele tomater
1 ts oregano
salt
pepper
Rens og flå fisken. Skyll og tørk den godt. Bland rugmel eller strøkavring med salt og pepper. Vend fisken i paneringen.
Rens og hakk løken. Skjær sjampinjongene i skiver. Hell kraften av tomatene og hakk dem grovt.
Fres løken og sjampinjongene i smøret. Tilsett tomater og oregano og smak til med salt og pepper. La blandingen småkoke en stund.
Stek fisken i 4-5 minutter på hver side til den er fint brun. Server den med grønnsakfreset.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers