Flere resulteter finnes under oppskriften
4 mellomstore flyndrer
200 g friske blåskjell
½ dl god olivenolje
løk
4 tomater
2 knuste hvitløkfedd
¼ fennikel
1 rød paprika
1 ts salt
1 dl tørr hvitvn
2 ss fersk basilikum
½ ts safran
100 g rensede reker
hakket persille
Fileter og flå flyndrene. Rull dem sammen til ruletter. Skrubb og skyll blåskjellene. Kutt tomater, løk og paprika i terninger. Kutt fennikel i strimler.
Varm olivenolje i en vidbunnet kjele eller en dyp teflonpanne. Ha først i løk. Deretter paprika, tomater og fennikel. La det hele få et oppkok.
Strø over knust hvitløk, salt og fersk, hakket basilikum. Legg i fiskefiletene og blåskjell. Tøm over hvitvin, og ha i safran. Legg på lokk og la det hele småputre i 5 minutter. Dryss rekene og rikelig med hakket persille. Server med ris og ferskt brød.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers