Flere resulteter finnes under oppskriften
2 rødspetter à 750 g
1 mangold
1 sitron
2 sjalottløk
2 hvitløkfedd
¼ liter fløte
1 ss grovkornet sennep
25 g smør
olivenolje
salt
pepper
Fileter rødspettene og brett den tynne enden dobbelt, slik at fileten blir like tykk hele veien. Krydre med salt og pepper, og dryss over finrevet sitronskall, finhakket sjalottløk og hvitløk.
Skjær av stilkene på mangolden og skyll bladene. Dypp dem raskt i kokende vann og spre dem utover tørkepapir.
Snitt stilkene og stek dem i olivenolje til de er myke. Tilsett fløte og kok alt sammen til en ganske tykk stuing. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Stuingen kjøles ned og legges på rødspettefiletene som pakkes inn i mangoldbladene.
Legg filetpakkene i et ildfast fat og pensle dem med smør. Dekk med folie og stek i ovn ved 175 C i ca 25 minutter.
Server direkte fra det ildfaste fatet.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers