Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pakke fryst spette i løsfryste fileter, 400 g
sitron
Panering:
1 egg
1 dl griljernmel eller malt brød
1-1 1/2 ts salt
2 ss smør eller margarin til steking
Stuing:
1 ss smør eller margarin
2 1/2 ss hvetemel
kraften av blåskjellboksen
2 dl fløte
1/2 dl hvitvin
salt
hvitpepper
litt tomatpuré eller ekte soya
1 liten boks blåskjell, 250 g
Pynt:
salatblad
sitronbåter
finklippet dill
Tin fiskefiletene og drypp med sitron.
Vend filetene i sammenpisket egg, og så i griljernmel/saltblanding og stek dem gylne og sprø i smøret.
Fres sammen smør og mel til stuingen. Spe med blåskjellkraft, fløte og vin og smak til med salt og krydder.
Varm opp blåskjellene i sausen. Ryst gryten slik at de blander seg i stuingen, hvis du rører om har skjellene lett for å gå i stykker.
Legg fisken på varmt serveringsfat og legg stuingen over. Pynt med salatblad, sitronbåter og klippet dill.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers