Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg rødspette (4 spetter) renset og flådd
1/2 ts salt
2 ss smør eller margarin
2 purrer
1 boks blåskjell, ca 250 g
1/2 dl kraft fra blåskjellene
1 dl tørr hvitvin
1 bunt kruspersille
Skyl fisken, tørk den godt. Gni den inn med salt og legg den med skinnsiden ned, i et smurt ildfast fat.
Rens og skyll purren godt, skjær den smått opp og legg den sammen med blåskjellene mellom fiskene i fatet.
Bland kraften fra blåskjellene med vin og hell den over fisken. Dryss på persille og dekk fatet med aluminiumsfolie. Pass på at ikke folien kommer i kontakt med retten, den kan da lett sette seg fast under kokingen. Sett fatet i ovnen ved 200 C i ca 30 minutter, eller til fisken slipper benet.
Server fisken i fatet. Ta av folien først ved bordet så den herlige duften skjerper appetitten.
Server gjerne med tomater, agurker og litt reven pepperrot.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers