Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g helleflyndre skåret i 2 cm tykke skiver
salt
4 tomater
2 ss smør eller margarin
1/2 sellerirot
1 ss hvetemel
3 dl fløte
salt
pepper
1/2 dl reven ost
2 ss brødrasp
Skyll fiskeskivene, tørk dem godt og salt dem lett.
Flå tomatene. Skinnet går lett av hvis de først dyppes i kokende vann.
Stek tomatene lett for seg i 1/2 ss av smøret, legg dem deretter i et ildfast fat.
Skrell sellerien, strimle den fint opp og fres den i smøret som er igjen i pannen etter stekingen av tomatene. Må ikke brunes.
Legg fiskeskivene og selleri lagvis over tomatene i det ildfaste fatet.
Smelt resten av smøret og mel til gratineringen, spe med fløte og smak til med krydder.
Bland reven ost og brødrasp, dryss det over gratengen. Gratiner ved 200 C i ca 40 minutter, eller til retten er fint gyllenbrun.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers