Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g hellefisk
salt
hvit pepper
smør eller margarin til fatet
1 egg
2 ss brødrasp
2 ss smør eller margarin
1 boks skåldede tomater, ca 400 g
2 dl kremfløte
1/2 g safran (1/2 pk)
50 g snittede mandler
Salte og krydre fiskeskivene på begge sider, legg dem i et smurt ildfast fat.
Pisk egget lett og pensle over fisken. Dryss brødrasp over og legg på smørklatter.
Sett fatet i ovnen ved 225 C i ca 10 minutter.
Sil tomatene, ta vare på kraften. Kok opp fløte, safran og tomatkraft. Ta fatet ut av ovnen og hell fløteblandingen ved siden av fisken. Sett fatet i ovnen igjen og stek videre ved 225 C i ca 10 minutter.
Ta igjen fatet ut av ovnen og legg de hele tomatene langs kanten på fatet og dryss mandler over. Sett fatet i ovnen igjen. Når tomatene er gjennomvarme og mandlene lett ristet, er retten ferdig etter ca 5 minutter.
Server med mosede poteter eller kokt ris.
Brasert flyndrefilet med sjampinjong
Dampet flyndrefilet med reker og sjampinjong
Flyndre og skalldyr i bakepapir
Flyndrefilet med vårløk og appelsinsaus
Frityrkokt flyndrefilet med safranris
Gratinerte flyndrefileter med sjampinjongfres
Grillet rødspette med sprøstekt bacon
Grillet rødspettefilet med løvetannsalat
Helstekt småflyndre med sitron og persille
Ovnskokt flyndre i rømme med rekeris
Ovnskokt rødspette med blåskjell
Pannestekt flyndre med Marsala-vin
Rødspette med kryddersterkt garnityr
Rødspette på spinatbunn med reddikfløte
Rødspettefileter eller -skiver stekt i panne
Rødspettefileter innbakt i mangold
Stekt flyndrefilet med reker og kapers