Bruksanvisning
Mal fiskekjøttet fire ganger med salt og potetmel. Spe forsiktig med melk og fløte, litt om gangen til å begynne med. For å få fin farse er det viktig å spe forsiktig, og å røre godt mellom hver speing. Brukes maskin, går speingen ganske raskt. Hvis farsen er for raskt spedd, har den lett for å skille seg, man får ikke spedd med all væsken, og puddingen blir kort og tørr. Den skal være fløyelsaktig.
Ha til slutt i krydder og kok eller stek en prøvekake. Farsen fylles i smurt lofform, randform, timbalformer eller spesiell puddingform alt etter hvilken anledning den skal brukes til. Dunk formen mot bordet så farsen blir tett pakket.
Kok puddingen i vannbad i stekeovnen ved ca 125 C til den er gjennomstekt, ca 45-60 min. Vannbadet skal ikke koke, da blir puddingen tørr og pipet. Hvelves på egnet fat og serveres rykende varm, med kokte poteter, grønnsaker og saus.
Piskepudding ble ofte brukt til selskapsmat, helst som forrett, med fløtesaus som ble tilsatt reker, hummer, kapers eller urtekrydder. Særlig langs Drammensfjorden ble det ofte brukt skalldyr og kapers. Asparges og hermetiske erter var fint tilbehør. Fiskepuddingen ble også servert i stuing i terteskjell, til postei og kabaret.
Kolje og lyr var best til fin farse, men oppover i Buskerud brukte de ofte innlandsfisk som gjedde og sik.