Bruksanvisning
Vansjø like øst for Moss og Rygge er en fiskerik innsjø. 17 arter er registrert i innsjøen, som også er drikkevannskilde for Moss. Denne oppskriften er hentet fra hjemmesiden til Vansjø Gjeddeklubb:
Kok gjedda og rens den helt fri for bein. Til hver halve kilo renset kjøtt blander du 130 g smeltet, avkjølt smør og en halv liter seterrømme, 35%.
Det er viktig å bruke seterrømme for da kan moussen fryses med godt resultat.
Kjør fisk, smør og rømme i kjøkkenmaskin og mos blandingen gjennom en sikt.
Smak til med sitron eller vineddik, salt og pepper.
Ha blandingen i en form og la den stå kjølig i minst 5 timer.
Hvis du er redd den ikke stivner kan du bruke gelatin, men da kan den ikke fryses.
Anrett gjeddemoussen pent på tallerken med lodde eller løyromkaviar, og eventuelt ristet loff og salt salat etter ønske.