Bruksanvisning
Denne oppskriften på gjedde-pudding kommer fra Fet bondekvinnelag. Da innlandsbygda Fet i nordenden av Øyeren hadde dårlig kommunikasjon og fryseboksen ikke fantes, var fersk havfisk et nesten ukjent begrep i bygda. I stedet var det vanlig å fiske til husbruk i Øyeren. Våren, når gjedda kom inn i vikene for å gyte, var en kjærkommen tid etter en lang vinter med spekesild og saltet flesk.
Gjedda ble brukt kokt, stekt eller til suppe med gressløk og syltet gresskar som tilbehør. Andre ganger laget man farse til kaker eller pudding. Her er en god, gammel oppskrift på farse til pudding som helst ble brukt til selskapsmat.
Fisken støtes eller røres en halv time med saltet. Melken kokes og avkjøles til den er helt kald. Fløten spes i skje for skje med et par minutters mellomrom. Fylles i form og stekkes i vannbad under jevn, ikke for sterk varme. Steketiden er 45-60 minutter, alt etter puddingens størrelse.