Bruksanvisning
Dette er en middagsrett som ble brukt ute ved kysten og fisken må være fersk. Både brosme og torsk er godt å bruke som kams. Det er hele fiskehoder som blir brukt her, gjellene er også med. I tillegg blir levra i fisken brukt.
Vask fiskehodet godt og la de stå i kaldt vann natten over. Det samme gjeler levra. Neste dag vaskes fiskehodene godt med ei børste der man skubber av hinnen på hodet. Vask godt inne i hodet også. Levra må også vaskes godt. Ta et godt tak i hinnen på innsiden av levra og trekk ut trevler som ligg inne i levra. Når levra er godt renset skal den moses. Bruk en kjøkkenmaskin.
Bland kefir, krydder, mel og raspet potet og rør det inn i levermosen med visp. Fiskehodene blir fylt med denne massen. Bruk en skje. Legg de fyte fiskehodene over i kokende, saltet vann. Kok/trekk i 60-75 minutter.
Blir det røre til overs kan du lage små kaker som du ruller inn i matpapir og legge de på hodene i den varme gryta. De trenger ikke så lang koketid som fiskehodene. Hvis du bare ønsker kaker kan du lage kams uten fiskehode.
Server med poteter og grønnsaker, kefirmelk eller skummet kulturmelk til.