Bruksanvisning
Smør timbalformene godt, og sett dem kaldt så smøret stivner i formene. Kle formene med fiskefarse, og legg så i 1-2 østers i hver form, avhengig av hvor store de er. Østersene deles gjerne i to eller tre. Fyll timbalene helt med farsen og dunk dem mot kjøkkenbenken så farsen setter seg ordentlig og det ikke blir hulrom.
Sett de fylte timbalformene i vannbad i langpanne i 120-130 C varm ovn. La dem stå til de er faste, 20-30 minutter. Pass på at det hele tiden er vann i langpannen, og etterfyll eventuelt med kokende vann. Vannet i pannen skal ikke boblekoke.
Lag sausen imens, av smør og hvetemel som røres sammen i en liten kjele og spes med fiskebuljong, eventuelt av terning. Ha 4-8 østers i sausen når den har kokt noen minutter.
Østersene kan gjerne deles i to eller tre, avhengig av hvor store de er.
Like før servering tilsettes de to sammenvispede eggeplommene rørt ut i sherry. Sausen får så stå over varmen i noen minutter under omrøring, men må ikke koke etter at eggene er tilsatt. Server timbalene varme, med sausen helt over.
Østerstimbaler er beregnet å være en forrett eller en liten aftensrett. Pariserloff med smør passer best å servere sammen med timbalene, men ris eller fine, små poteter er også godt til.