Flere resulteter finnes under oppskriften
8 stk rispapir
16 scampi
1 fedd hvitløk
1 ts chilipulver
1 ts salt
2 ss olje
1 hodesalat
½ agurk
1 dl risvermecelli
½ potte mint
½ potte koriander
1 stilk thaibasilikum
Hoi sin-saus:
1 dl Hoi sin-saus
1 ss fishsauce
1 ss katjap manis søt soyasaus
2 ts sesamolje
¼ dl vann
1 ts revet ingefær
1 fedd hakket hvitløk
1 ts hakket fersk chili
1 ss hakket koriander
2 ss hakkede jordnøtter evt. peanøtter
1 ss sprøstekt løk
De fleste ingrediensene må du kjøpe i vietnamesiske/orientalske butikker.
Skrell scampiene og ta ut tarmen. Mariner dem med hakket hvitløk, chili og salt. Stek dem i olje i 1 minutt på hver side.
Legg rispapirene i varmt vann i 30 sekunder, til de mykner. Legg dem så på kjøkkenbenken hver for seg.
Vask salatbladene og strimle dem opp. Agurken strimles. Legg risvermecelli i varmt vann til de svulmer opp, hell vannet av disse og press dem tørre.
Rens alle urtene og grovhakk dem. Legg til salat, agurk og risvermecelli på rispapiret og ha på to stekte scampi. Dryss med urter og rull rispapiret stramt rundt ingrediensene til en vårrull. Brett ut kantene slik at alt holdes i rullen. La det stå og hvile i 10 minutter før de deles i to og serveres med mer salat, litt bønnespirer og Hoi sin-saus.
Hoi sin-sausen anrettes i en bole. Bland ingrediensene godt. Tilsett sprøstekt løk og hakkede nøtter til slutt..
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce