Flere resulteter finnes under oppskriften
10 g tørket, svart, kinesisk sopp
75 g sjampinjong
75 g bambusskudd i skiver, avrent
50 g sukkererter
1 pk røkt tofu (soyabønneost/bønneost) á 225 g
175 g kinakål
3-4 ss vegetabilsk olje
1 ts salt
½ ts brunt sukker
1 ss lys soyasaus
noen dråper sesamolje
Bløtlegg den svarte soppen i kaldt vann i 20-25 minutter, skyll og kast eventuelle harde stilker. Del sjampinjongen i to på langs, la eventuelle små sopper være hele. Skyll bambusskuddene og la dem renne av. Skjær endene av sukkerertene. Del tofuen i ca 12 små biter. Skjær kålen i stykker på størrelse med sukkerertene.
Legg tofubitene ca 2 minutter i kokende vann slik at de blir harde, ta dem opp og la dem renne av.
Varm oljen i en wok eller stekepanne. Når den er varm, har du i tofubitene og bruner dem lett på alle sider. Ta dem opp med hullsleiv og hold dem varme.
Tilsett sopp, bambusskudd, sukkererter og kinakål og fres under omrøring ca 1 ½ minutt. Deretter tilsettes tofu, salt, sukker og soyasaus. Fortsett å røre 1 minutt til, legg på lokk og la det surre 2-3 minutter. Dynk eventuelt med sesamolje, legg opp retten på et varmt fat og server.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce