Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kyllinger, ca 1,5 kg 4 ss olje 2 ss sukker 6 ss soyasaus 1 bit tørket ingefær, grovt knust 2 ts salt 1 liten hakket løk CHILIDIP: 4 ferske røde chilifrukter 3 hvitløkfedd 4 ss eddik 1 ts salt
Denne kantonesiske spesialiteten vil du finne på mange kinarestauranter. Laget på den riktige måten vil den få en mahogniglans. Skyll kyllingene i kaldt vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm olje og sukker til det er lysebrunt. Tilsett soyasaus og vend kyllingene i blandingen. Tilsett 1,5 dl vann, ingefær, salt og løk. Legg på lokk og la kyllingen småkoke i 45-60 minutter til de er møre. Vend dem ofte, tilsett mer vann om nødvendig. Avkjøl kyllingene og del dem i biter. Kok eventuelt inn kraften og server den til. Rens chiliene for frø, stilkfeste og hvite ribber. Finhakk dem eller støt dem i morter sammen med hvitløken. Tilsett eddik og salt. Blir dipen for skarp, kan du tilsette litt sukker.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce