Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g hvetemel, siktet 2,5 dl varmt vann FYLL: 100 g rød eller hvit kål i strimler 200 g medister- eller kjøttdeig 2 ss soyasaus ¼ ts malt pepper 2 ss sesamolje 1 egg, sammenvispet 5 ss olje til steking SAUS: 4 ss vin- eller epleeddik 2 ss soyasaus 2 ss revet frisk ingefær eller ½ ts tørket litt sukker
Legenden vil ha det til at en distré kjøkkensjef svidde et parti fylte melboller. Hans snartenkte sønn avledet keiserens vrede ved å si at hans far hadde oppfunnet en ny rett kalt Fylte godtbiter med svidde bunner. For ytterligere å skjule flausen, serverte han dem med en skarp eddik- og ingefærsaus. Dette skulle bevise at de fleste herlige retter starter med et uhell. Bland mel og vann til en fast deig og kna den i 10 minutter eller til den slipper bollen. La den hvile under plast i 30 minutter. Forvell kålen i kokende, lettsaltet vann i 2 minutter. La den renne godt av og bland den med resten av ingrediensene til fyllet. Bland sausen. Del deigen i tre deler og trill hver del til en 25 cm lang pølse. Del hver pølse i 10 emner. Kjevle hvert emne ut til en sirkel, ca 7 cm. Legg 2 ts fyll på hver sirkel og brett sammen til halvmåner. Klem kantene godt sammen. Varm litt olje i en stor stekepanne. Stek så mange som mulig om gangen og stek dem gylne. Legg dem tett i tett i pannen og ha 1 ¾ dl vann i pannen. Legg på lokket og la dem koke til all væske er kokt inn og godbitene er brune under. Smak eventuelt til sausen med mer krydder, surt og søtt og server den ved siden av.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce