Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kylling på ca. 1,5 kg
1 ss støtte Szechuan-pepperkorn
2 ss finhakket fersk ingefær
3 ss lys soyasaus
2 ss mørk soyasaus
3 ss tørr sherry
1 ss brunt sukker
vegetabilsk olje til steking
6 dl hønsebuljong eller vann
2 ts salt
2 ss sukker
salatblad til pynt
Gni kyllingen inn- og utvendig med Szechuan-pepper og ingefær. Mariner fuglen i soyasaus, sherry og sukker i 3 timer. Snu fuglen flere ganger. Ta opp kyllingen og ta vare på marinaden.
Varm en wok og ha i oljen. Når den er varm tilsetter du kyllingen og frityrsteker den i 5-6 minutter eller til den er brun over det hele.
Ta den opp og la den renne av. Hell av overskytende olje, tilsett marinaden sammen med buljong eller vann, salt og sukker og kok opp. Legg kyllingen tilbake i woken og la den surre i sausen under lokk i 35-40 minutter og snu den et par ganger.
Ta opp kyllingen og la den avkjøles litt før den deles i ca 30 biter. Anrett kyllingbitene på seng av salatblader, hell litt saus over og server omgående. Bruk resten av sausen en annen gang.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce