Flere resulteter finnes under oppskriften
Det er ingen ingredienser.
Det typisk kinesiske spisebord er rundt rundt som en fullmåne ifølge kineserne selv. Grunnen er blant annet at ingen av gjestene skal føle seg diskriminert med hensyn til plasseringen. Vertskapet selv sitter alltid på de dårligste plassene, like ved døren.
Spiseredskapene er alltid av bambus, elfenben eller porselen, enten det dreier seg om pinner eller skjeer. Ingen kineser med respekt for maten og kokken ville drømme om å føre et spiseredskap av metall opp til munnen.
Et karakteristisk trekk ved kinesisk mat er at den alltid findeles før den tillages.
Verten ber om unnskyldning for det uanselige måltid, som på ingen måte er hans ærede gjester verdig. Gjestene på sin side forsikrer verten at hver eneste rett er et lite mesterverk i kokekunst.
Så går man til bords, og her fortsetter man å utveksle høflighet og smiger ved å foreslå de beste rettene for hverandre. Men selve spisingen foregår uten samtale av noen art.
Å slurpe og smatte er ensbetydende med at man setter pris på rettene etter forutsetningene, og etter maten er det god tone å rape tilfreds og eventuelt ta seg en liten lur, som kan være påkrevet.
Te er Kinas nasjonaldrikk, og te drikkes det til alle døgnets tider, varm eller kald. Det er vanlig å servere varm te til måltidene. Ved banketter og andre større sammenkomster serveres av og til varm sake (risbrennevin) i små boller, som man drikker med begge hender.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce