Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg renskårne spareribs i ca 5 cm store stykker MARINADE: 3 ss hoisinsaus eller sterk barbequesaus 2 ts grovstøtt sichuanpepper (anispepper) eller 1 ts pepper + ¼ ts anis 4 ss tørr sherry eller risvin ½ ts malt kinesisk femkrydder eller kinesisk krydderblanding 5 dl vann olje til steking
Kjøp svineribbe med mye kjøtt på. Del den opp mellom ribbena og del dem i stykker. Svoren og mesteparten av fettet skjæres av. Hemmeligheten med å få spareribs mør og saftig, er å forkoke dem i marinaden før de friteres eller grilles. Bland alle ingrediensene til marinaden, med unntak av vann og olje. Vend kjøttet i marinaden. La kjøttet marineres i minst 1 time ved romtemperatur eller natten over i kjøleskapet. Bland vann og kjøtt og kok opp. La det småkoke i 20 minutter til væsken har kokt inn. Sil av kokekraften og avkjøl. Kok inn kokekraften til den er tykk som sirup. Varm oljen i frityr til den begynner å ryke. Stek ribbene i ca 2 minutter til de er pent brune. Ikke stek for mange om gangen. De kan også stekes i stekepanne. Eller grill spareribsen over trekullgrill eller under grillelementet i stekeovnen. Det gir et magrere resultat.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce