Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g rødspette eller lomre
½ eggehvite
2 ss maisenna, rørt ut i litt vann
6 dl vegetabilsk olje
1 ss finhakket vårløk
½ ts finhakket fersk ingefær
115 g sjampinjong i tynne skiver
1 ts brunt sukker
1 ss lys soyasaus
2 ss kinesisk risvin eller tørr sherry
1 ss konjakk
1,2 dl hønsebuljong
salt
noen dråper sesamolje til servering
Skjær vekk de myke bena langs kanten av fisken, men la skinnet sitte. Skjær hver filet i middels små biter. Bland litt salt, eggehviten og maisennajevningen i en liten bolle. Vend fiskebitene i blandingen.
Varm oljen i en wok til den er middels varm, legg i fiskestykkene enkeltvis og rør forsiktig slik at de ikke setter seg fast. Ta dem opp etter ca 1 minutt og la dem renne av. Hell ut alt unntatt 2 ss olje. Fres vårløk, ingefær og sopp under omrøring i 1 minutt.
Tilsett sukker, soyasaus, risvin eller sherry, konjakk og buljong og kok opp. Tilsett fiskebitene og braser 1 minutt. Jevn med resten av maisennajevningen og dynk med sesamolje. Server omgående.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce