Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g bladkål
jordnøtt- eller maisolje til steking
¼ ts salt
2 ts brunt sukker
2-3 ss ristede mandelspon til pynt
I Nord-Kina bruker de en spesiell type tang til denne retten, men finstrimlet bladkål er et godt alternativ. Serveres som forrett eller mellomrett.
Skjær vek og kast eventuelle harde stilker. Legg ca 6 blader oppå hverandre og rull dem hardt sammen. Skjær svært smale strimler på tvers med en skarp kniv. Legg dem på et fat og la dem tørke i ca 2 timer.
Varm 5 7,5 cm olje i en tykkbunnet stekepanne eller wok til 190 C. Legg en håndfull av bladene forsiktig i oljen den vil boble og frese de første 10 sekundene før den roer seg. Frityrstek bladene i ca 45 sekunder eller til de er blitt litt mørkere bladene må ikke brenne.
Ta opp bladene med hullsleiv, la dem renne av på kjøkkenpapir og legg dem over på et serveringsfat. Hold dem varme i ovnen mens du steker resten.
Når du har frityrstekt alle de strimlede bladene, drysser du dem med salt og sukker og blander forsiktig. Pynt med de ristede mandlene og server omgående.
Påse at pannen er dyp nok til at oljen kan boble opp under stekingen. Pannen skal være under halvfull.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce