Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss sesamolje
6 ss sitronsaft
1 hvitløkfedd, presset
1 cm fersk ingefær, skrelt og revet
1 ts klar honning
450 g kalkunfilet, skåret i strimler
125 g sukkererter, renset
2 ss jordnøttolje
50 g cashewnøtter
6 vårløk, skåret i strimler
1 boks vannkastanjer (225 g), skåret i tynne skiver
salt
safranris til servering
Bland sesamolje, sitronsaft, hvitløk, ingefær og honning i en lav form (ikke av metall). Tilsett kalkun og bland godt. La kalkunen marinere tildekket 3-4 timer og rør om iblant.
Forvell sukkerertene 1 minutt i kokende, saltet vann. La dem renne av og skyll dem under rennende kaldt vann.
Hell marinaden av kalkunen og spar den. Varm jordnøttoljeen i en wok eller stor stekepanne. Ha i cashewnøttene og fres dem gyllenbrune i 1-2 minutter. Ta opp nøttene med hullsleiv og sett dem til side.
Ha kalkunstrimlene i woken og fres dem under omrøring i 3-4 minutter til de er gyllenbrune på alle sider. Tilsett vårløk, sukkererter og vannkastanjer og hell i marinaden. La det koke noen minutter til kalkunen er gjennomkokt og sausen er boblende varm.
Ha nøttene tilbake i woken og rør dem inn. Legg retten på et varmt serveringsfat og server straks med safranris.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce