Flere resulteter finnes under oppskriften
12 vaktelegg
6 dl sterk lapsang souchong-te
1 ss mørk soyasaus
1 ss tørr sherry
2 hele stjerneanis
frisésalat
støtte Szechuan-pepperkorn
havsalt
Legg vakteleggene i en kjele med kaldt vann og kok opp. La dem koke i 2 minutter etter at vannet har kokt opp. Ha eggene over i et dørslag og avkjøl dem under rennende kaldt vann. Bank eggene rundt det hele slik at de sprekker, men ikke skrell eggene.
Kok opp teen i en stor kjele og tilsett soyasaus, sherry og stjerneanis. Legg i eggene og kok dem gjerne i ca 15 minutter, delvis under lokk slik at væsken ikke koker inn.
Ta eggene opp av kjelen, ta skallet av og anrett dem på et lite fat med frisésalat.
Bland de støtte Szechuan-pepperkornene med like mye salt og server blandingen i en liten skål sammen med eggene.
Hardkokte vaktelegg kokt i røykeaktig kinesisk te får en vakkert marmorert effekt. Dypp dem i velluktende krydret salt og server dem sammen med noe godt å drikke, eller som forrett. Szechuan-pepper kan kjøpes i innvandrer-forretninger.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce