Flere resulteter finnes under oppskriften
7,5 dl buljong eller klar kjøttsuppe (vann + 3 terninger) 6 store tørkede kinesiske sopper, bløtlagt i varmt vann til de er myke. Eller 12 friske sjampinjonger eller 5 dl renset skogsopp 1 ss revet frisk ingefær eller ¼ ts tørket 4 ss tørr sherry eller litt soyasaus 3 ss sesamolje, om ønskelig 2 egg, sammenpiskede 2 ss brandy eller konjakk, om ønskelig
Kok opp buljongen. Fjern stilkene fra de tørkede soppene og skjær hattene i strimler. Ha dem i buljongen sammen med ingefær, sherry og sesamolje. Kok opp. Sil de sammenpiskede eggene i suppen mens du rører forsiktig. Smak eventuelt til med mer krydder. Hvis du vil, kan du ha i brandy like førservering. Kineserne har en rekke forskjellige sopper som er helt forskjellig fra våre. Gjerne med en røykaktig smak. De symboliserer rikdom og framgang, særlig hvis de har sprekker i hatten. Frisk østerssopp finnes i velassorterte butikker, og det finnes et godt utvalg av tørket sopp i asiatiske forretninger.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce