Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g reker
en klype salt
1/2 eggehvite
1 ts maisenna utrørt i litt vann
175 g sukkererter
6 dl vegetabilsk olje
1/2 ts salt
1 ts brunt sukker
1 ss finhakket vårløk
1 ts finhakket frisk ingefær
1 ss lys soyasaus
1 ss kinesisk risvin eller tørr sherry
1 ts Hot bean sauce
1 ss tomatpuré
Rens rekene, fjern tarmen og bland dem med salt, eggehvite og maisennajevning. Skjær endene av sukkerertene.
Varm en wok og ha i 2-3 ss av olje. Når den er varm har du i sukkerertene og freser dem under omrøring i ca. 1 minutt. Deretter har du i salt og sukker og fortsetter å røre i 1 minutt til. Ta opp sukkerertene med hullsleiv og legg dem midt på et varmt serveringsfat.
Varm opp resten av oljen og stek rekene i puljer på 1 minutt. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Hell av den overskytende oljen slik at det er igjen ca. 1 ss i woken og tilsett vårløk, ingefær og reker. Fres under omrøring 1 minutt og ha i soyasaus og vin/sherry. Bland godt og legg halvparten av rekene på den ene siden av fatet.
Bland Hot bean sauce og tomatpuré med resten av rekene og legg de "røde"rekene på den andre siden av fatet. Server omgående
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce