Flere resulteter finnes under oppskriften
1 grønn chili
75 g kokt eller stekt kyllingbryst
1,2 dl vegetabilsk olje
1 liten finhakket løk
1 presset hvitløkfedd
1 liten gulrot, skåret i fysrtikktynne strimler
1 vårløk i tynne skiver
1 liten rød paprika, renset og skåret i fyrstikktynne strimler
25 g bønneskudd
1 ts sesamolje
4 store ark filodeig (vårrullflak)
1 lettpisket eggehvite
frisk gressløk til pynt
lys soyasaus til servering
(20 stk.)
Fjern omhyggelig frø og kjernehusvegger fra chilien og finhakk den. Bruk eventuelt gummihansker for å beskytte hendene, for saften fra chilien kan svi. Ikke gni deg i øynene!
Skjær kyllingbrystene i tynne strimler med en skarp kniv. Varm opp en wok og ha i 2 ss vegetabilsk olje. Når oljen er varm, har du i løk, hvitløk og chili og freser dette under omrøring i 1 minutt. Ha i kyllingstrimlene og stek under konstant omrøring ved sterk varme til de er brune over det hele.
Tilsett gulrot, vårløk og paprika i woken og fres under omrøring i ca 2 minutter. Ha i bønnespirene, rør inn sesamoljen, trekk pannen av varmen og la blandingen avkjøles.
Del hvert ark med filodeig i fem korte remser. Legg litt av blandingen på den ene enden av hver remse, la det være en liten kant på hver side, brett nn langsidene og rull sammen deigen.
Lukk og pensle pakkene med eggehviten og avkjøl dem, utildekket, i 15 minutter før steking.
Tørk av woken med kjøkkenpapir, varm den op på ny og ha i resten av den vegetabilske oljen. Når oljen er varm, legger du i rullene puljevis og steker dem til de er sprø og gyllenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir. Pynt med gressløk og server sammen med lys soyasaus som dip.
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Mu Shu svinekjøtt med egg og sopp
Nudler med kylling, reker og skinke
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Stir-fried reker og sukkererter
Storfekjøtt med appelsin og ingefær
Svinekjøtt med ingefær og black bean sauce