Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 ts sukker
2 ts tørrgjær
2 dl lunken melk
1,5 dl naturell yoghurt, pisket
1 pisket egg
4 ss smeltet ghi
mel til utbaking
hakket, frisk koriander
ghi til pensling
aluminiumsfolie
(6-8 brød)
Sikt mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Ha i sukker og tørrgjær. Lag en grop i midten og tilsett melk, naturell yoghurt, egg og smeltet ghi. Elt alt sammen til en glatt og blank deig.
Elt deigen i 10 minutter til. Legg den i bollen, dekk til med fuktig håndkle og la ese på et varmt sted til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en ½ cm tykk leiv.
Sett ovnen på 200 C, eller bruk grillfunksjonen. Del leiven i 6-8 emner, kjevle dem ut til et tåreformet brød, ca ½ cm tykt. Dryss med koriander og evnt. løkfrø. Stek i 10-15 minutter. Under grill i 2-3 minutter, eller til brødet blåser opp. Serveres varme, evnt med folie.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)