Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g gram-mel (besan) eller channa atta, kjøpes i innvandrerbutikker
½ ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts bakepulver
¼ ts dyvelsdrek (asafoetida)
½ ts av nigella, fennikel, spisskummen og løkfrø, grovknuste
2 store løk, skåret i fine skiver
2 grønne chili, renset og hakket
50 g frisk, hakket koriander
kaldt vann til røren
vegetabilsk olje til koking
salt
(20-25 stk.)
Rør sammen gram-mel eller channa atta i en bolle med chilipulver og gurkemeie. Ha i bakepulver og dyvelsdrek. Smak til med salt, sikt det så over i en større miksebolle.
Tilsett knust nigella, fennikel, spisskummen og løkfrø, den oppskårne løken, grønn chili og frisk koriander og rør alt godt sammen. Tilsett forsiktig kaldt vann til det blir en tykk røre.
Varm opp olje i en frityrgryte. Bruk en spiseskje og ha forsiktig løkbitene i oljen og stek til de er gylne. Legg ikke flere i gryta enn at det er plass til å snu bhajiene. Tørk av og server varme.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)