Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g rent malt okse- eller lammekjøtt
2 ts frisk ingefær, skrelt og revet
2 pressede hvitløkfedd
4 finhakkede grønne chili
1 liten finhakket løk
1 egg
½ ts gurkemeie
1 ts garam masala
50 g frisk koriander, hakket
4-6 friske mintblad, hakket
1 potet
salt
vegetabilsk olje til frityrsteking
(20-25 kjøttboller)
Ha kjøttdeigen i en stor bolle sammen med ingefær, hvitløk, chili, løk, egg, gurkemeie, garam masala, frisk koriander og mint. Riv poteten ned i bollen og tilsett salt. Elt alt godt sammen til en myk deig.
Form små kjøttboller med hendene, på størrelse med en golfball. Dekk til med folie eller plast og la stå i 25 minutter.
Varm oljen til middels varm i en frityrkjele, ha bollene i porsjonsvis og stek dem i 3-5 minutter, inntil de er gyllenbrune. Tørk kjøttbollene godt på husholdningspapir og server dennne indiske retten med en gang, gjerne med naanbrød, og raita laget av agurk og naturell yoghurt, tomatsalat og en krydderfull chutney.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)