Flere resulteter finnes under oppskriften
4 rødspettefileter, eller annen type flyndre, ca 500 g
1 presset hvitløkfedd
1 ts garam masala
1 ts chilipulver
¼ ts gurkemeie
½ ts salt
1 ss finhakket frisk koriander
1 ss vegetabilsk olje
2 ss sitronsaft
revet gulrot, tomatbåter og limeskiver til pynt
Kle en ildfast tallerken eller panne med folie. Skyll fisken under kaldt, rennende vann, tørk filetene med husholdningspapir og legg dem på stekefatet.
Lag krydderblandingen ved å ha hvitløk og garam masala i en liten bolle. Rør i chilipulver, gurkemeie, salt og finhakket koriander. Rør forsiktig inn oljen under stadig omrøring. Tilsett sitronsaft, bland godt og sett til side. Forvarm stekeovnen på sterk varme.
Senk varmen til middels. Bruk en bakepensel og stryk krydderblandingen jevnt på fiskefiletene på begge sider. Stek fisken på hver side i 5 min. Drypp med saften som samler seg i bunnen av pannen, inntil fisken er gjennomstekt.
Legg fiskefiletene på et serveringsfat. Pynt med revet gulrot, tomatbåter og limeskiver. Serveres umiddelbart, gjerne med naan-brød til.
Ønsker du en sterkere smak til denne indiske fiskeretten, stryk krydderblandingen på fiskefiletene ca 1 time før steking.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)