Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kopp moongbønner eller gule splitterter
½ ts gurkemeie
3 dl vann
4 ss vegetabilsk olje
1 stor løk, skåret i fine skiver
2 hvitløkfedd
2 grønne chili, hakket
½ ts sennepskorn
½ ts spisskummenfrø
¼ ts asafoetida (dyvelsdrek)
frisk koriander, hakket
mynteblader, hakket
6-8 karriblader
½ ts sukker
1 boks tomater
225 g squash, kuttet i små biter
4 ss sitronsaft
salt
Hell moongbønnene eller splittertene i en kjele sammen med vannet. La det koke opp, skru ned varmen og la det syde i 20-30 minutter til bønnene er kokte, men ikke bløte. Hell av vannet, men ta vare på både væsken og bønnene.
Varm oljen i en panne, tilsett løk, hvitløk, chili, sennep, spisskummenfrø, asafoetida, koriander- og mynteblader, karriblader, sukker, tomater og squash. Smak til med salt, og stek over svak varme til squashen er myk, men ikke bløt. Omkring 8-10 minutter.
Bland bønnene og sitronsaft med squashblandingen i en kjele. Hvis retten blir tørr, tilsett litt av bønnevannet. Kok opp og server med en gang.
Asafoetida eller dyvelsdrek er tørket skjermplantesaft, og brukes alltid i små mengder. Det er ypperlig i bønne- og linseretter, da det motvirker luft i magen. Fåes kjøpt i innvandrerbutikker.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)