Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g røde, splittede linser
50 g bengal gram (linser) eller gule splitterter
4 grønne chili
1 ts gurkemeie
1 stor løk, skåret i skiver
3,5 dl vann
400 g plommetomater i boks, hakket
4 ss vegetabilsk olje
½ ts sennepskorn
½ ts spisskummenfrø
1 fedd hvitløk, presset
6 karriblader
2 tørkede røde chili
¼ ts asafoetida
salt
Ha linser, splitterter, grønn chili, gurkemeie, løk og vann i en tykkbunnet kjele og kok opp. La det småkoke i 30-40 minutter til linsene er myke og nesten tørre.
Mos linsene, tilsett salt etter smak, ha i tomater og rør godt. Om det er nødvendig tilsettes vann.
Varm oljen i en liten stekepanne. Tilsett sennepskorn, spisskummen, presset hvitløk, karriblader, tørket rød chili og asafoetida. La det steke i 2-3 minutter under stadig omrøring. Hell krydderblandingen over linsene og server med en gang.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)