Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss sesamfrø
1 ss lyse valmuefrø
½ kopp skoldede mandler
2 grønne chili, renset
6 hvitløkfedd, grovhakket
5 cm frisk ingefær, grovhakket
1 finhakket løk
3 ss ghi (klaret smør) eller vegetabilsk olje
6 grønne kardemommefrukter
5 cm kanelstang
4 hel nellik
900 g lammekjøtt, delt i terninger
1 ss malt spisskummen
1 ss malt koriander
3 dl kremfløte
½ ss maisenna
salt
malt svart pepper
ristede sesamfrø til garnering
Kormaretter kan være svært sterke, men denne er mild med en fin fløtesmak. Den kommer fra det nizamske kjøkken i Hyderabad.
Varm en tykkbunnet stekepanne og rist sesamfrø, valmuefrø, mandler, chili, hvitløk, ingefær og løk. Avkjøl og mal fint i en mikser.
Varm klaret smør eller olje i pannen. Ha i kardemommefrø, kanel og nellik, og fres krydderet til nellikspikerne sveller. Tilsett kjøtt, spisskummen og koriander. Rør i krydderblandingen. Smak til. Legg på lokk og la putre i 60-75 minutter, til kjøttet er mørt.
Ta gryten av platen. Bland fløten, bortsett fra 1 ss, med maisenna. Rør blandingen forsiktig i lammegryten. Varm forsiktig opp til kokepunktet og server, med sesamfrø og fløte på toppen.
Kormaretter kan være svært sterke, men denne er mild med en fin fløtesmak. Den kommer fra det nizamske kjøkken i Hyderabad, India.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)