Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl røde linser og 9-10 dl vann
1-2 ss smør eller olje
2 små, finhakkede løk
1 stort, finhakket hvitløkfedd
1 liten bit hel kanel
1 kryddermål malt, hvit pepper
1 laurbærblad
1/2 ts sennepsfrø
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts karri
1/2 boks knuste tomater (ca 200 g)
1/2 pakke frossen, hel spinat (125 g)
1-2 ts salt
hakket persille
1 sitron
Rens linsene ved å helle dem ut på en tallerken og plukke vekk evt. "grus". Skyll dem i et dørslag. Kok dem i 9-10 dl vann under lokk i 30-40 minutter eller til de er helt myke. De skal koke i stykker.
Smelt i mellomtiden smøret i en traktørpanne. Fres løk og hvitløk slik at de får farge, men ikke blir brent. Tilsett alle krydderne og rør om raskt. Hell i tomatene og la det hele putre ca. 15 minutter. Bland i spinat og la suppen koke til det grønne er nesten ferdigkokt. Ta traktørpannen av varmen.
Bland de kokte linsene (med kraft) i grønnsakssausen. Salt og blande godt. Tilsett persillen.
Server suppen rykende varm med en stor sitronbåt til hver. Sitronen skal klemme direkte i suppetallerkenen.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)