Bruksanvisning
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte. Brun halvparten av den skrellede og finskårede løken med halvparten av den grovhakkede ingefæren. Hell smøret fra og sett blandingen av løk og ingefær til side så lenge.
Skjær kjøttet i terninger. Krydre disse med resten av løk og ingefær og halvparten av gurkemeien. Tilsett så mye yoghurt at kjøttet kan vendes i den. La det deretter stå og trekke ca 2 timer.
Smelt smøret i gryten igjen, tilsett litt mer om nødvendig, og brun så kjøttstykkene. Tilsett resten av yoghurten sammen med 1 ss vann. La kjøttet steke nesten tørt. Tilsett kremfløten, legg på lokket og la retten surre nye 30 minutter, inntil den er nesten mør.
Skold mandlene og hakk eller mal dem. Bland massen med resten av gurkemeien, smuldret laurbærblad, blandingen av løk og ingefær samt chilipepper. Ha alt sammen opp i gryten til kjøttet og la dette surre ytterligere ca 10 minutter på middels sterk varme til det er helt ferdig.
Server retten med løskokt ris til.