Flere resulteter finnes under oppskriften
2 auberginer
2 ss vegetabilsk olje
1 løk delt i skiver
1 ts frisk revet ingefær
1 ts chilipulver
1 presset hvitløkfedd
¼ ts gurkemeie
1 ts salt
1 ts malt koriander
1 hakket tomat
350 g magert, malt lammekjøtt
1 grønn paprika, skåret i småbiter
1 orange paprika, skåret i småbiter
2 ss frisk, hakket koriander
½ løk skåret i pene skiver
2 minitomater, delt i to
koriander til pynt
grønn salat eller ris ved siden av
Sett stekeovnen på 180 C. Del auberginene i to på langs, grav ut det meste av kjøttet og kast det. Legg aubergineskallene i en smurt, ildfast form.
Varm opp 1 ss olje i en stor gryte og fres løken i 5 minutter. Rør jevnlig til den er gyllenbrun. Ha i ingefær, chilipulver, hvitløk, gurkemeie, salt og malt koriander. Tilsett hakket tomat, skru ned varmen og la det putre i 4-5 minutter.
Tilsett malt kjøtt og stek over middels varme i 7-10 minutter. Rør godt til kjøttet er brunt. Ha i paprika og frisk koriander og bland godt.
Fyll lammeblandingen i auberginene, og pensle kantene på skallene med olje. Stek i ovnen i 20-25 minutter til alt er gjennomstekt. Pynt med oppskåret løk, tomat og frisk koriander. Server salat eller vanlig langkornet ris til.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)