Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg grønne bønner
3 ss sitronsaft
3 ss smør
AKNI:
1 løk
1 hvitløkfedd
1 ss finhakket eller 1 ts støtt ingefær
1 ts koriander
1 ½ ts støtt fennikel
Det er mest praktisk å starte med akni: Skjær den skrellede løken i fire. Knus hvitløk, koriander og fennikel i morter og bland disse krydder med ingefæren. Kok opp 1 liter vann, tilsett krydderblandingen og kok uten lokk på svak varme i ca 30 minutter. Sil laken, som kan holde seg i flere dager hvis den oppbevares kaldt.
Strengle bønnene og kok dem møre, men ikke bløte, i aknien. Det tar 12-13 minutter. La bønnene så dryppe av seg.
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte, det skal bare akkurat smelte, tilsett sitronsaften og vend bønnene i det. Server bønnene straks.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)