Flere resulteter finnes under oppskriften
½ kopp mandler, skoldet og hakket
2 ss smør
225 g okra
1 ss solsikkeolje
2 hvitløkfedd, presset
2,5 cm frisk ingefær, skrelt og revet
1 ss spisskummenfrø
1 ss paprika
2,5 dl vann
salt
malt svart pepper
Fres mandlene i smør i en lav, ildfast form til de er gylne. Ta dem opp av formen med en treskje og tørk på husholdningspapir.
Bruk en skarp kniv, fjern stilkfestet og den nederste delen halve cm av okraen. Stilkene inneholder en klebrig saft som siver ut hvis okraen blir tilberedt på forhånd, så gjør dette like før de skal brukes. Varm olje i formen, tilsett okra og rør jevnt med en treskje til okraen begynner å bli myk, ca 2 min.
Ha i hvitløk og ingefær, fres det forsiktig i 1 minutt, ha så i spisskummenfrø, koriander og paprika og la det putre i 1-2 minutter til.
Hell i vannet. Smak til med salt og pepper, dekk formen med et lokk og la retten syde i ca 5 minutter til okraen er ferdig. Prøv med en skarp knivspiss. Bland retten grundig.
Ha til slutt i hakket mandel, og server retten rykende varm.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)