Flere resulteter finnes under oppskriften
6 ss solsikkeolje
1 ts spisskummenfrø
4 cm kanel
8 hele kryddernelikker
16 hele, svarte pepperkorn
8 kardemommefrukter
4 ferske grønne chili, finhakket
150 g gulrot i små terninger
150 g grønne erter
90 g aspargesbønner, hakket
90 g mais
90 g sopp i skiver
salt
300 g basmatiris, godt skylt og tørket
2 ss rosiner
1 ark bladsølv, etter smak
Dette er en mektig risrett fra de indiske maharajaers storslagne kjøkken, der man på en vanlig dag kunne servere femti mennesker, pluss et følge av tjenere. Denne oppskriften har litt andre dimensjoner.
Varm oljen og ha i spisskummenfrø. Tilsett resten av de hele krydderne når spisskummenfrøene spretter.
Rør et par ganger og tilsett chili, grønnsaker og salt. Stek 2-3 minutter mens du rører.
Tilsett ris og stek til den er blank. Tilsett 6 dl varmt vann, bland forsiktig og la det koke over svak varme til grønnsakene er nesten gjennomkokte.
Pyntes med rosiner og bladsølv og serveres rykende varm.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)