Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss solsikkeolje
1 ts spisskummenfrø
1 ts dillfrø
1 ts ingefærpasta
1 ts hvitløkpasta
4 ss halve gramlinser (channa dal), vasket og tørket
600 g spinat, vasket og finhakket
4 ss korianderblader, finhakket
4 ss dillblader, finhakket
2 tomater, hakket
1 liten potet, skrelt og hakket
2 små auberginer, hakket
2 gulrøtter, skrelt og hakket
1,5 dl vann
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
salt
Denne retten er en sindhi-spsialitet, en smakfull og næringsrik mélange. Den serveres helst med varm roti eller kokt ris. I tillegg trenger du bare en grønn salat, så er måltidet komplett.
Varm oljen i en kjele. Ha i spisskummen og dillfrø. Tilsett ingefær og hvitløk når frøene begynner å skifte farge.
Rør godt rundt, ha i linser, urter og grønnsaker. Ha i vann og la det koke til alt er mykt.
Dryss over chili og gurkemeie, og smak til med salt. Rør til alt er godt blandet.
Ta kjelen av platen, og visp massen med en håndmikser til den er glatt og tyktflytende. Serveres rykende varm.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)