Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g basmatiris
1-2 ss solsikkeolje
1 hakket løk
1 presset hvitløkfedd
1 stor gulrot, revet grovt
1 ts spisskummenfrø
2 ts malt koriander
4 kardemommefrukter
1 laurbærblad
5 dl kyllingkraft, grønnsakvann eller vann
75 g usaltede nøtter
salt
malt svart pepper
hakket frisk koriander til pynt
Ha risen i en grov sil og vask under rennende vann. Hell risen over i en bolle, tilsett friskt vann og la stå i 30 minutter. Hell så risen over i silen.
Varm oljen i en lav, bred gryte og tilsett løk, hvitløk, gulrot og stek i 5 minutter. Tilsett ris sammen med spisskummenfrø, malt koriander, kardemommefrukter og laurbærblad. La det stå og koke i 1-2 minutter under omrøring til risen er godt blandet med krydderet.
Ha i væske og smak til med salt og pepper. Kok opp, senk varmen og la risen koke forsiktig i ca 10 minutter.
Ta kjelen av platen uten å fjerne lokket. La stå ytterligere 5 minutter, fjern så kardemomme og laurbærblad.
Bland i nøtter og smak til igjen. Dryss over hakket koriander til pynt.
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)
Brød med sellerifrø (Dana Roti)
Dessert med flaskegresskar (Lauki Ka Halwa)
Dillspinat med linser (Saibhaji)
Fisk i sennepssaus (Machher Jhol)
Friterte potetboller med hvitløk (Batata Vada)
Fylte auberginer (Bharwa Baingan)
Fylte lange chili (Bharwan Mirch)
Gryterett med reker Malabar (Malabar Jhinga Kadhi)
Gryterett med røde gresskar (Mathura Ki Kaddu Ki Subzi)
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)
Innbakt syrlig fisk (Khatti Macchi)
Kald te med anisfrø (Daunf Ki Chai)
Kjøttboller i fløtesaus (Malai Kofta)
Kjøttboller i karri (Kofta do Pijadch Khir)
Kremet yoghurtdessert (Shrikhand)
Krydret cashewgryte (Kaju Ki Subzi)
Krydrete kikerter (Punjabi Chhole)
Krydrete potetbåter (Ratata Talasani)
Kylling Biryani Lucknow (Lucknow Murgi Biryani)
Kylling med fyldig mandelsaus (Murgh Massalam)
Kylling med mandel- og cashewsaus (Murgh Roghni)
Lam i fløtesaus med mandler (Malai korma)
Lam i fyldig brun saus (Gosht Shahjani)
Lam i sterk kokossaus (Kolhapuri Rassa)
Lam med ris hyderabadi (Hyderabadi Gosht Biryani)
Lammegryte med grønne bønner (Kheema Mutter)
Lammekoteletter med dill (Koteletter Suvawale)
Leskedrikk med spisskummen (Jaljeera)
Myntechutney (Pudine Ki Chutney)
Ovnsstekt rød kylling (Murg Tandoori)
Poteter i syrlig saus (Banarasi Aloo)
Reker fra Maharashtra (Sukhi Kolmi)
Ris med gulrotsmak (Gajar Ka Pulao)
Ris med tomatsmak (Tamater Pulao)
Ris med tørket frukt (Mewa Pulao)
Sprø, stekte auberginer (Bhaja Baingan)