Flere resulteter finnes under oppskriften
2 hvitløkfedd, presset
saft og revet skall av 1 lime
1 stor rød chilipepper, finhakket
400 g tigerreker, renset, men med haleskallet på
1 ss lett, vegetabilsk olje
1 ss klar honning
3 ss frisk koriander eller persille, hakket
(4 porsjoner)
Ha hvitløk, limesaft, revet limeskall og chilipepper i en bolle og bland godt. Bland i rekene og la dem trekke i marinaden i ca 1 time.
Varm opp oljen i en stekepanne eller wok. Løft rekene ut av marinaden med en hullsleiv og legg dem forsiktig opp i pannen. La dem trekke forsiktig i 1-2 minutter, til de er varme. Vend dem ofte.
Hell marinaden opp i pannen, ha i honning og koriander, og la det hele bli gjennomvarmt. Anrett rekene på et oppvarmet serveringsfat eller på porsjonstallerkener og server straks.
1 porsjon inneholder:
Energi 116 kcal
Proteiner 18 g
Karbohydrater 3 g
Fiber 0 g
Total fettmengde 3 g
Mettet fett 0 g
Natrium 780 mg
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost