Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g usaltet smør
1 ss kaffelikør
noen dråper vaniljeessens
200 g hvetemel
25 g kakaopulver
25 g melis
en klype salt
kakaopulver å drusse med
Sjokoladekrem:
1 1/4 dl kremfløte
1 ss lys sirup
125 g hakket kokesjokolade
25 g usaltet smør i terninger
2 ss kaffelikør
Fyll:
2 1/2 dl kremfløte
350 g mascarponeost, temperert
3 ss melis
3 ss sterk kaffe
3 ss kaffelikør
100 g revet kokesjokolade
Lag deigen først. Smelt smør med likør i en stor kjele. Ta den av varmen og ha i vaniljeessensen. Sikt mel, kakao, sukker og salt og bland det med smøret til en myk deig. Kna lett og ha deigen i en rund form, 23 cm i diameter. Press deigen utover og prikk med en gaffel. La den avkjøles i 40 minutter. Stek kaken ved 190 C i 8-10 minutter til den er fast. Prikk kaken med gaffel dersom den sveller, og la den steke i 2-3 minutter til. Avkjøl kaken i formen.
Lag så sjokoladekremen. Varm opp fløte og sirup til det syder. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet. Pisk smørterningene i sjokoladeblandingen sammen med likøren. Hell massen over kakebunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet.
Til slutt lager du fyllet. Pisk fløten til den er nesten stiv. Rør mascarponeosten myk i en annen bolle, og rør inn sukkeret. Tilsett kaffe og likør og skjær forsiktig inn krem og sjokolade. Hell massen i formen og sett den kaldt.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv, åpne formen og legg kaken forsiktig over på serveringsfat. Sikt kakao over før servering.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost