Bruksanvisning
Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle lett bunnen og sidene til en 2,5 cm dyp terteform med diameter 23 cm.
Ha alle ingrediensene til tertebunnen i en bakebolle. Ha i det sammenpiskede egget til slutt og bland alt sammen til en fast deig. Du kan også blande sammen alle ingrediensene til tertedeigen i en matmølle og kjøre til deigen danner en ball.
Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kna den lett. Kjevle deigen til en sirkel stor nok til å passe i terteformen.
Rull deigflaket lett rundt kjevlet, legg det over terteformen, rull det ut og press det fast mot bunnen og sidene i formen. Forstek terteskallet i 10 minutter. Ta det deretter ut av ovnen og sett formen på rist.
Legg pæreskivene i et pent mønster oppi terteskallet.
Ha vann og sjokolade i en ildfast bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Mens smør og sjokolade smelter i vannbad, stivpisk eggehvitene.
Pisk sammen eggeplommer, sukker, lettrømme og kanel. Bland deretter i sjokolademassen. Vend forsiktig i eggehvitene. Hell fyllet over pærene i terteskallet.
Sett terteformen inn i ovnen igjen og la den steke i 20 minutter. Tertefyllet ser litt løst og rennende ut først, men stivner under avkjøling.
Avkjøl terten på rist før den serveres med et melisdryss over.