Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg kyllingbryst, skåret i store stykker, uten skinn og ben
4 ss biryani marsala pasta
2 grønne chilli, hakket
1 ss fersk ingefær, skrelt og revet
2 hvitløkfedd, presset
50 g frisk hakket koriander
6-8 friske mynteblad, hakket
1 beger naturell yoghurt
4 løk, skåret i skiver, sprøstekt
450 g basmatiris, vasket
1 ts spisskummenfrø
5 cm kanelstang
6 kardemommefrukter
vegetabilsk olje til steking
4 store poteter, skrelt og delt i biter
3 dl skummet melk
½ kopp cashewnøtter
1/3 kopp sultanas, til pynt
Bland kyllingstykkene med de ni neste ingrediensene i en stor bolle og la det stå i ca 2 timer. Ta det over i en stor, vid panne og la det putre i ca 10 minutter. Sett til side.
Kok opp en stor kjele med vann. Ha i risen sammen med spisskummenfrø, kanelstang og kardemomme. La det stå og trekke i 5 minutter. Hell av vannet og fjern de hele krydderbitene.
Varm opp oljen og stek potetbitene til de er brunstekte. Legg halvparten av risen på kyllingstykkene i en gryte, legg så et lag med poteter. Ha resten av risen oppå potetbitene og glatt det ut til et jevnt lag.
Hell skummet melk over risen. Lag noen fordypninger i risen med enden av en skje og hell litt safrankrydret melk i fordypningene. Legg noen smørklatter på toppen, ha på lokk og la gryta putre på lav varme i 35-45 minutter.
Mens biryanikyllingen steker, lag tilbehøret. Smelt en smørklatt og fres cashewnøtter og sultanas til de eser. Hell av væsken og sett til side. Når biryanien er ferdig, ha retten over på et serveringsfat, pynt med nøtte- og sultanasblanding og server med en gang.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost