Flere resulteter finnes under oppskriften
12 ss kald sterk te
500 g blandet tørket frukt (rosiner, hakkede aprikoser, hakkede svisker)
150 g farin
1 egg, sammenpisket
30 g usaltet smør, smeltet og avkjølt
250 g hvetemel
1 ts natron
(1 brød)
Ha frukt og sukker i en stor bakebolle, hell over teen og bland godt. Dekk bollen og la den stå natten over slik at frukten får absorbere teen.
Neste dag: Smør en 1-liters brødform og kle den med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 180 C.
Ha alle de øvrige ingrediensene opp i bakebollen sammen med den bløtlagte frukten og bland alt godt sammen. Hell deigen i den klargjorte brødformen, sett den i ovnen og la den steke i 90 minutter, eller til deigen ikke setter seg fast når du stikker en kakenål inn i midten.
Ta tebrødet ut av ovnen og la det stå i 10 minutter og avkjøles i formen. Velt det ut og la det avkjøles videre på rist.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost