Flere resulteter finnes under oppskriften
Pizzabunn:
180 g hvetemel
en klype salt
7 g tørrgjær
1,5 dl lunkent vann
1 ss olivenolje
Pizzafyll:
1 ss olivenolje
1 løk, skåret i skiver
2 hvitløkfedd, presset
1 ss hakket frisk oregano
400 g hermetiske hakkede tomater
1 ss tomatpuré
45 g svarte oliven
200 g hermetiske artisjokkhjerter, avrent og delt i to
4-5 skiver parmesanskinke eller spekeskinke, grovhakket
½ rød paprika, renset og skåret i skiver
100 g sopp, skåret i skiver
Start med pizzabunnen: Ha mel, salt og gjær i en stor bakebolle og bland det godt sammen. Lag en grop i midten av melet og hell i det lunkne vannet og oljen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.
Hell deigen på en lett melet overflate og kna den i 5-6 minutter, eller til den er glatt og elastisk. Legg deigen i en ren, lett oljet bolle, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted i 30 minutter, eller til deigen er est til dobbel størrelse.
Slå ned deigen, kna godt og kjevle den til en rund leiv med tverrmål på 25 cm. Legg leiven på en bakeplate. Forvarm ovnen til 200 C.
Varm opp mesteparten av oljen til pizzafyllet i en klebefri stekepanne, tilsett løk og hvitløk og la den steke forsiktig i 2 minutter. Bland i oregano, tomater og tomatpuré. La det hele få et oppkok, sett ned varmen og la det surre i 10 minutter, til sausen tykner.
Pensle resten av oljen på pizzabunnen, spre tomatblandingen oppå og fordel resten av ingrediensene på toppen. Sett bakeplata nederst i ovnen og la pizzaen steke i 15-20 minutter, til den er sprø og gyllen.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost