Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
75 g margarin
60 g malte mandler
2 egg
saft og revet skall av 1 appelsin
noen dråper mandelessens
2 pærer, skrell, utkjernet og hakket
125 g blåbær
1 ss demerarasukker eller brunt sukker
Forvarm stekeovnen til 200 C. Smør en dyp kakeform på 20 cm i diameter og kle den med bakepapir.
Ha mel, bakepulver, margarin, mandler, egg, appelsinsaft, revet appelsinskall og mandelessens i en stor bakebolle og visp det hele godt sammen.
Vend pærebitene og blåbærene forsiktig inn i kakerøren. Hell den i den klargjorte kakeformen og dryss demerarasukker på toppen. Stek kaken i 45-60 minutter, til den kjennes fast å ta på.
La kaken avkjøles i formen på rist. Kaken kan oppbevares i lufttett boks og holder seg opptil 1 uke.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost