Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, presset
1 stor løk, hakket
1 rød paprika, renset og hakket
1 stor gulrot, hakket
2 søtpoteter, skåret i terninger
1 squash, skåret i biter
1 ts blandede tørkede urter
1 laurbærblad
400 g hermetiske hakkede tomater
3 dl grønnsakkraft
2 ss tomatpuré
400 g hermetiske røde bønner, skylt og avrent
200 g aspargesbønner, delt i to
75 g grovbrødsmuler
2 ss hakket frisk persille
Varm opp 1 ss av oljen i en stor, tykkbunnet gryte. Ha i hvitløk, løk, paprika, gulrot, søtpotet og squash. Stek forsiktig under omrøring i 3-4 minutter, til grønnsakene begynner å gylne.
Tilsett tørkede urter, laurbærblad, tomater, kraft, tomatpuré og røde bønner. La det hele få et oppkok, slå ned varmen, dekk til med lokk og la småkoke i 25-30 minutter, til grønnsakene er møre. Ha i aspargesbønnene 10 minutter før koketida er omme. Hell grønnsakene opp i et ildfast fat.
Bland brødsmulene sammen med persillen og fordel det utover grønnsakblandingen. Stenk resten av oljen oppå, sett fatet på øverste rille under stekeovnsgrillen og la det steke til brødsmulene er gylne.
Aprikoser og parmaskinke med ingefærdressing
Bagel med bacon og urtedressing
Brød med soltørkede tomater og rosmarin
Bønnegryte med oksekjøtt og øl
Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Geitost-Crostini med hasselnøttsalsa
Korianderdekkede lammebiffer med raita
Korianderkjøttboller med tomatsaus
Krydderpærer med vanilje og myntekrem
Kylling med sopp- og sennepssaus
Kylling med spinat- og ricottafyll
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Kyllingform med grønnsaker og pasta
Kyllingpai med purre, hagebønner og estragon
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-seng
Minimuffins med hvit sjokolade og pekannøtter
Pannestekte andebryst med mangosalsa
Papaya og pasjonsfruktkompott med basilikum
Pepperbiff og potetmos med erter og pepperrot
Pitabrød med tikka-kylling og raita
Pocherte egg og parmaskinke på rundstykker
Pæreterte med sjokolade og kanel
Sjokolade-crêpes med eple og aprikosfyll
Sprø bacon-, avocado- og rucolasalat
Squash og ertesuppe med myntepesto
Tropisk frukt- og amarettidessert
Urtebrød med solsikkefrø og ost